Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Prijzen-waterontharders.be
Prijzen-waterontharders.be

Enkele harscilinder

Alle waterontharders moeten geloven aan het proces van regeneratie. Het is afhankelijk van het type waterontharder wat je merkt van dit proces. Zo kan het zijn dat je tijdens een regeneratie tijdelijk geen zacht water uit de kraan krijgt. Je kunt bij een waterontharder kiezen tussen een enkele harscilinder of dubbele harscilinder. Als je kiest voor een waterontharder die beschikt over een enkele harscilinder, dan loop je wél het risico dat je tijdens het proces van regeneratie even geen zacht water krijgt. Wat zijn de verdere consequenties van een enkele harscilinder?

Wat is een harscilinder precies?

De harscilinder zorgt ervoor dat overmatige kalk uit je water wordt verwijderd, terwijl het natrium toevoegt aan het water. Daardoor ontstaat zuiver water met een lagere hardheid. Dit heeft positieve gevolgen voor onder andere je huishoudelijke apparaten en voorkomt zichtbare kalkaanslag. De harscilinders spelen een bepalende rol in de waterontharder.

waterontharder

Geen zacht water tijdens regeneraties

De harscilinder in enkele of dubbele vorm is een belangrijk punt van aandacht voordat je een waterontharder aanschaft. Een proces van regeneratie komt namelijk best vaak voor en het neemt ook aardig wat tijd in beslag, hoewel het vaak ’s nachts gebeurt. In het proces van regeneratie wordt de ionenwisselaar van binnen schoongespoeld en wordt achtergebleven kalk het riool in gespoeld. Als je een waterontharder hebt met slechts een enkele harscilinder, dan krijg je tijdens een proces van regeneratie geen zacht water uit de kraan, maar het redelijk harde water van voorheen.

Simplex waterontharders

Modellen die over een enkele harscilinder beschikken zijn de simplex waterontharders. Deze zijn goedkoper dan de waterontharders met een dubbele. In veel gevallen kan een huishouden het prima redden met een waterontharder met enkele harscilinder, hoewel dit wel afhankelijk is van het waterverbruik en de normale hardheid van het water. Als je altijd wilt zijn verzekerd van zacht water, dan kun je een extra bypass kopen. Deze stuurt zacht water langs de waterontharder tijdens het regeneratie proces, vandaar de benaming dubbele harscilinder.

 

Offertes voor waterontharders ontvangen?

Kies voor een erkende specialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende waterontharder experts