Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Prijzen-waterontharders.be
Prijzen-waterontharders.be

Mechanische waterverzachter

Een waterontharder voorziet huishoudens van zachter water. Wil je graag investeren in een waterontharder, dan is er genoeg keuze. Zo kun je ook kiezen tussen 2 besturingssystemen van de waterontharder; de mechanische en de elektrische waterontharder. De mechanische waterontharder werkt op basis van waterdruk en dit brengt voor- en nadelen met zich mee.

Regeneratie op tijdsturing

Het proces van regeneratie is, zoals je wellicht hebt kunnen lezen, een belangrijk onderdeel van de waterontharder. De momenten van regeneratie kan je op verschillende manieren instellen. Bij de mechanische waterontharder voltooien regeneraties zich op basis van tijdsturing, waarbij het systeem na een bepaald aantal uren overgaat op regeneratie. De waterontharder houdt daarbij geen rekening met waterverbruik en dat kan leiden tot onnodige verspilling van water en zout. Ook kan er soms te weinig en soms te veel worden geregenereerd.

Belangrijk voordeel

Een groot voordeel van de mechanische waterontharder is dat dit product beschikt over duurzame onderdelen die langer mee gaan. Daardoor zullen de kosten voor onderhoud lager uitvallen dan bij de elektrische waterontharder. De energie die de mechanische waterontharder nodig heeft, komt bij de mechanische waterontharder niet voort uit stroom, maar uit waterdruk in de leidingen. Een nadeel van de mechanische waterontharder is dat er geen klok in het systeem zit. Dit kan na lange vakantieperiodes zonder waterverbruik zorgen voor problemen met de hardheid van het water. Daarom kan je bij een mechanische waterontharder na een vakantieperiode het best eerst even 5 minuten de kranen openzetten.

Samengevat

De aanschafprijs van een mechanische waterontharder ligt iets lager dan die van een elektrische waterontharder. Je hebt daarbij geen extra stroomkosten, duurzamere onderdelen en dus minder onderhoudskosten. Een groot nadeel van de mechanische waterontharder is echter dat er meer sprake is van onnodige verspilling van water en zout in combinatie met de regeneraties. Voor de mechanische waterontharder geldt een startprijs van rond de €700 euro.

 

Offertes voor waterontharders ontvangen?

Kies voor een erkende specialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende waterontharder experts