Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Prijzen-waterontharders.be
Prijzen-waterontharders.be

Kosten regeneratiezout

Als je een waterontharder in huis haalt, zal je rekening moeten houden met regeneratiezout. Dit is nodig om de waterontharder schoon te houden en optimaal te laten werken. Het zout of natrium zorgt er namelijk voor dat kalk in de vorm van calcium of magnesium uit het water wordt verwijderd. De aanschaf van het regeneratiezout kost uiteraard geld.

Wat is de werking van regeneratiezout?

Zout zorgt er tijdens het regeneratieproces voor dat harsbolletjes in de ionenwisselaar van een waterontharder worden schoongespoeld. De harsbolletjes worden na een proces van regeneratie geladen met regeneratiezout en kunnen zodoende bij het binnenstromen van hard water de kalk hieruit onttrekken. Zo ontstaat zacht water. De omvang van je huishouden bepaalt hoe vaak je nieuw regeneratiezout moet kopen.

zout close-up

Wat is de prijs?

Het regeneratiezout moet je in veel gevallen zelf aanschaffen. Dat kan zowel in verschillende doe-het-zelf winkels als online via webshops. De aanschaf gaat in grote hoeveelheden tegelijk, vaak in zakken van 25 kg. Hoeveel regeneratiezout je nodig hebt op jaarbasis is afhankelijk van meerdere factoren, zoals de omvang van een huishouden of de hardheid van het water. Gemiddeld heb je 3 kg regeneratiezout per maand nog voor één persoon.

Een zak is niet duur, je bent voor kwalitatief goede regeneratiezout ruim €11 euro kwijt. Online aanschaffen is vaak voordeliger, omdat hier meerdere 25 kg zakken regeneratiezout tegelijk worden aangeboden met een flinke korting. Als je niet zeker bent van de juiste kwaliteit regeneratiezout, dan kun je dit ook tijdens de aanschaf van een waterontharder navragen bij specialisten in jouw regio.

Onderhoudscontracten

Het kan ook zijn dat de prijs van regeneratiezout contractueel is vastgesteld met de leverancier van de waterontharder. Deze leveren dan het regeneratiezout of vullen dit bij tijdens de jaarlijkse onderhoudsbeurt. Houd er goed rekening mee dat de prijs voor dit regeneratiezout bij de leverancier hoger uit kan vallen, omdat er misschien enige winst op gemaakt moet worden. Of is het zout een stuk goedkoper dan wat je online moet betalen maar betaal je wel meer dan gemiddeld voor het onderhoud.

 

Offertes voor waterontharders ontvangen?

Kies voor een erkende specialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende waterontharder experts