Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Prijzen-waterontharders.be
Prijzen-waterontharders.be

Volumesturing

Door ‘regeneratie‘ wordt de ionenwisselaar van je waterontharder schoon gemaakt van kalk als deze verzadigd is. Het proces van regeneratie kan echter wel tijd in beslag nemen, vaak ligt dit rond de 20 minuten. In deze periode kan het zijn, afhankelijk van het type waterontharder, dat er het gebruikelijke, ietwat hardere water uit de kraan komt (in het geval van een enkele harscilinder in de waterontharder. Oplossing: de dubbele harscilinder waterontharder). Dit wil je natuurlijk zoveel mogelijk voorkomen door zelf invloed uit te oefenen op het moment van regeneratie.

Wat is volumesturing?

Een waterontharder dat werkt op basis van volume is het meest ideaal voor mensen waarbij het waterverbruik nogal eens kan fluctueren per dag of week. Dit slimme systeem kan zelf bepalen op welk moment de ionenwisselaar met daarin de harsbolletjes verzadigd is. Dus op basis van het waterverbruik kan het proces van regeneratie in gang worden gezet, zonder dat je daar al te veel last van hoeft te hebben.

Het gevolg van volumesturing

In vergelijking met de regeneratie op basis van tijdsturing, zorgt volumesturing ervoor dat er geen onnodige verspilling van zout of water is. Door het proces van regeneratie precies op tijd in gang te zetten ben je daarnaast structureel voorzien van het zachter water dat je met een waterontharder wilt hebben. Het houdt daarbij rekening met het feit dat waterverbruik binnen een huishouden behoorlijk kan schommelen. Daarbij wordt deze manier van ontharden ingesteld op een reserve, waardoor overdag geen regeneratie van de waterontharder nodig is, maar kan worden doorgeschoven naar de nachtelijke uren.

Voor wie is volumesturing geschikt?

Het regeneratie proces op basis van volumesturing is eigenlijk voor iedereen aan te raden. Het kan je behoorlijk geld schelen door de besparing op water en zout. Vooral grote huishoudens hebben baat bij het systeem van volumesturing, omdat het waterverbruik hier op allerlei momenten kan stijgen of juist dalen. Er is daardoor amper verspilling van water of zout voor de schoonmaak van de ionenwisselaar.

 

Offertes voor waterontharders ontvangen?

Kies voor een erkende specialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende waterontharder experts