Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Prijzen-waterontharders.be
Prijzen-waterontharders.be

Kalkaanslag verwijderen

Kalkaanslag is een vervelend gevolg van hard kalkrijk water. De kalkaanslag kan zowel zichtbaar als onzichtbaar zijn, maar je wilt er het liefst zo snel mogelijk van af. Hoe langer je wacht met het verwijderen van kalk, hoe groter de gevolgen kunnen zijn. Je kunt kalkaanslag zelf verwijderen en veel moeite doen, of je kunt kalkaanslag helemaal geen kans geven door te investeren in een duurzame oplossing. Het gevolg van kalkaanslag is groot. Zo ontstaan op oppervlakten met kalkaanslag sneller bacteriën, hebben huishoudelijke apparaten een kortere levensduur en stijgen de kosten van de energierekening.

De ouderwetse manier

Natuurlijk kun je eens in de zoveel tijd met een schuursponsje alle tegels langs of schoonmaakazijn gebruiken om kalkaanslag te verwijderen. Dit is echter tijdrovend en het kost veel energie. Daarbij komt dat het geen structurele oplossing biedt tegen kalkaanslag, want na verloop van tijd zal de kalk gewoon weer terugkeren. Ook blijf je kosten maken voor schoonmaakmiddelen, terwijl dit niet langer hoeft. Er bestaat namelijk een structurele oplossing voor kalkaanslag en dat is de waterontharder.

kalkaanslag douche

Een waterontharder

Wil je structureel af zijn van kalkaanslag, dan is een waterontharder de oplossing. De waterontharder is een systeem voor thuis, waarmee je hard kalkrijk water grotendeels kalkvrij kunt maken. Nooit meer het tijdrovende boenen tussen de tegeltjes of het poetsen van kranen en afvoerputjes. De waterontharder is een duurzame investering voor de lange termijn.

Hoe werkt het?

Je hoeft na de installatie van een waterontharder bijna niks meer zelf te doen. De meest voorkomende waterontharder is één die werkt op basis van een ionenwisselaar. Deze filtert inkomend water door het gebruik van natrium. Zo stroomt zachter water je kranen uit en ben je voorgoed verlost van kalkaanslag.

 

Offertes voor waterontharders ontvangen?

Kies voor een erkende specialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende waterontharder experts