Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Prijzen-waterontharders.be
Prijzen-waterontharders.be

Voorfilter of waterfilter?

De waterontharder zorgt voor zacht water met veel minder kalk dan gebruikelijk. Om er zeker van te zijn dat de waterontharder optimaal kan renderen, kan een voorfilter of waterfilter van toegevoegde waarde zijn. Een voorfilter bij een waterontharder wordt ook wel een waterfilter genoemd. Deze voorfilter zorgt ervoor dat kleine vuile deeltjes niet in de waterontharder terecht komen. Ook geur- en kleurstoffen kunnen worden gefilterd uit het water.

Type voorfilters

Er bestaan verschillende soorten voorfilters die in enkel of in combinatie kunnen worden gebruikt. De meest gebruikte is de sediment filter. Het is bij water niet te voorkomen dat er kleine deeltjes vuil, zoals zand of kleine metaaldeeltjes, rond blijven zweven. De sediment voorfilter kan deze kleine deeltjes opvangen, voordat ze in de waterontharder terecht komen. Eens in de zoveel jaar is de sediment filter aan vervanging toe.

Een andere filter is de koolfilter. De koolfilter is een voorfilter speciaal voor de fijnproever. Door de koolfilter zal het water beter smaken. Het water wordt in de filter gespoeld in combinatie met kool en zal zo naast de betere smaak ook een meer zuivere kleur krijgen.

Waarom een voorfilter of waterfilter?

Er bestaat bij de aanschaf van een waterontharder geen noodzaak voor een of enkele extra voorfilter(s). De waterontharder kan zelf zorgen voor zachter water. Wel kan een voorfilter betekenen dat de waterontharder een langere levensduur krijgt. Het biedt ook bescherming voor waterleidingen.

Wat kost een voorfilter?

Afhankelijk van het type filter is de investering ongeveer €100 euro. Eens per één of twee jaar moet het filterpatroon in de voorfilter ook worden vervangen. Een filterpatroon kost circa €30 euro. De investering komt bovenop de aanschafprijs van de waterontharder en structurele kosten voor onderhoud hiervan. Maak dus een afgewogen keuze of je de voorfilter echt van toegevoegde waarde vindt.

 

Offertes voor waterontharders ontvangen?

Kies voor een erkende specialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende waterontharder experts