Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Prijzen-waterontharders.be
Prijzen-waterontharders.be

Waterverzachter kopen Zoetendaal

Vind je dat het water uit de kraan veel kalk bevat? Daar kun je tegenwoordig iets aan doen en heeft waterontharding veel voordelen; zacht water is namelijk niet alleen beter voor je spullen en apparaten maar is ook beter voor je gezondheid.

Water ontharden in Zoetendaal

Door een waterverzachter aan te schaffen zorg je ervoor dat drinkwater onthard wordt, en dus minder kalk bevat. Dit kan er onder andere voor zorgen dat je leidingen minder snel verstoppen en dat witgoed langer meegaat.

Waterontharders worden in Zoetendaal steeds populairder, ondanks dat sommigen van mening zijn dat zulke apparaten een overbodige luxe zijn. Met een eigen waterontharder zorg je ervoor dat jouw water nog zuiverder is dan gebruikelijk. De waterontharder trekt het overmatige gehalte aan calcium (kalk) en magnesium uit het harde water en zorgt hierdoor voor zacht water.

waterontharder

Soorten waterontharders en de prijzen

Je kunt kiezen voor 2 soorten waterontharders.

> Mechanische waterontharder

De prijs van deze waterontharder start vanaf €700 euro. Met de mechanische waterontharder vindt regeneratie (spoeling van de filter) plaats op basis van een tijdspad, dus om de zoveel uur. Het systeem houdt hierbij geen rekening mee op welke momenten je water gebruikt. Ook wordt het systeem vaak onnodig gespoeld, bijv. na een periode waarin heel weinig water is verbruikt. De werking is evenwel makkelijker te begrijpen, waardoor de prijs lager ligt dan een elektrische waterontharder.

> Elektrische waterontharder

De prijs voor een elektronische waterontharder start vanaf circa €900 euro. Het systeem werkt elektrisch en dit biedt meerdere voordelen. Allereerst wordt de regeneratie van het systeem uitgevoerd op momenten dat in huis het waterverbruik minimaal is. Het slimme systeem kan door middel van data zelf instellen wanneer dit is. Je bespaart hiermee flink op water en zout, omdat er geen onnodige spoelingen plaatsvinden. Dit scheelt op jaarbasis enkele tientallen euro’s. De aanschafprijs ligt om deze reden dus wel wat hoger.

De installatie van de waterontharder is een taak voor de specialist. Installeren van het systeem is voor een specialist overigens simpel werk, dat binnen twee uur weer klaar kan zijn. De kosten van installatie liggen rond de €200 euro. Een vergelijking van de twee vind je in deze tabel:

  Mechanische waterontharder Elektrische waterontharder
Regeneratie Tijdgestuurd Hoge flexibiliteit, veel instellingen mogelijk
Verbruikskosten Besturing met waterdruk, geen bijkomende verbruikskosten Werkt op elektriciteit, bijkomende verbruikskosten
Onderhoud Minder onderhoudskosten Meer onderhoudskosten
Prijs Vanaf €700 euro Vanaf €900 euro

Werking – Hoe werkt een waterontharder?

De waterontharder heeft drie belangrijke onderdelen die ervoor zorgen dat bij jou thuis, kantoor of in de horeca in Zoetendaal zacht water uit de kraan komt. Het belangrijkste onderdeel waar de kalk uit het water wordt gefilterd heet de ionenwisselaar. Daarbinnen bevinden zich harsbolletjes die geladen zijn met natrium.

Deze bolletjes filteren de kalk uit het water en voegen hier natrium aan toe waardoor zachter water ontstaat. De harsbolletjes houden de kalk vast tot een punt van verzadiging, waarna de ionenwisselaar moet worden schoongespoeld (ook wel regenereren genoemd). Hier komt het laatste onderdeel van de waterontharder in beeld. Met dit zout (of natrium) spoel je de ionenwisselaar schoon door in combinatie met water de harsbolletjes vrij te maken van de opgevangen kalk. Lees verder op pagina werking.

zoutreservoir waterontharder

Harscilinders

De harscilinder is een essentieel onderdeel van de waterontharder. De harscilinder vangt namelijk het kalk op uit het water en maakt het water daardoor zachter. De harscilinder moet om de zoveel dagen worden schoongespoeld, omdat het dan verzadigt is met kalk en niet meer met het gebruikelijke natrium. Het proces waarbij de harscilinder wordt gereinigd noemt men regeneratie. Dit proces duurt ongeveer 20 minuten per keer. Zie pagina enkele of dubbele harscilinder.

Filters voldoende?

Filters zijn anders dan waterontharders en hebben dus ook een hele andere functie. Er zijn twee type voorfilters: de koolfilter en de sediment filter. De sediment filter is geschikt om vieze deeltjes uit het water op te vangen, voordat het water doorstroomt naar de waterontharder. De koolfilter maakt het water zuiverder van kleur en geeft het een betere smaak, door geur- en kleurstoffen te filteren. Zie pagina filters.

 

Offertes voor waterontharders ontvangen?

Kies voor een erkende specialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende waterontharder experts